tisdag 21 juni 2011

Fyra månader och en vecka

Lillan är fyra månader och en vecka. Typ idag tror jag.

Hittills i sitt lilla liv har hon hunnit med att lära sig vända på sin kropp från rygg- till mageläge, hon kan sitta om hon får luta sig framåt på sina tjocka underbara små ben men tippar bakåt ganska snabbt om hon råkar luta sig lite för långt bak. Hon har smakat på både potatis och morot, men grimaserar lika mycket åt båda, idag blir det nog blomkålspremiär. När hon ser någon hon gillar ler hon, vänder bort huvudet, spänner hela kroppen och skriker högt, snabbt och gällt. Eller så blir hon blyg och borrar in huvudet i mitt bröst för att sedan smygtitta på personen igen och då kanske hon kan bjussa på ett litet leende.

Hon vill smaka på allt som hon får i handen, öppnar munnen så fort något närmar sig den. Godast är handdukar i frotté och hud, både hennes egen och andras. Dock leder ju naturligtvis bröstet än så länge, där vill hon helst hänga jämt. Och så är hon ju lite lätt rund också...

Vagnen är fortfarande inte populär, bärselen is the shit, där somnar hon ganska omgående eller så sitter hon och spanar på allt som flyger förbi.

Varje dag är en liten kamp mot värmen. E är som ett litet element som alltid står på högsta effekt. Långärmade bodys fungerar inte nu på sommaren, och kalasbyxor är toppen. I selen blir vi svettiga båda två, varsin svettfläck på magen, så fint så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar